Nordic Chalet @Blue29 photos
Once known to locals as “The Prison”, this 1980s ski chalet underwent a complete transformation in 2016. Prior to renovating, the interior was dark and cramped. It featured navy blue carpeted walls, tiny windows covered in wood shutters and three kitchens of rough pine construction with an old-world, Eastern European feel. We wanted to open up the space, fill it with light and take advantage of the stunning mountain vistas. The result is a Nordic-infused, open-concept and contemporary space with a casual aspect, suited to the young family who live here. We incorporated repurposed barn board and existing wood beams to keep the chalet feel. Modern elements were juxtaposed against rustic materials to create warmth and balance throughout. Contemporary accents including marble, glass and mixed metals work alongside bold light pieces to add drama and character to the space.